نتایج تحقیقات اثرات سلامتی خوردن پسته

آجیل ها مواد غذایی غنی از مواد مغذی با مشخصات اسیدهای چرب سالم هستند و همچنین سایر ترکیبات زیست فعال را با مزایای شناخته شده برای سلامتی ارائه می دهند. تحقیقات بسیار زیادی در خصوص اثرات سلامتی پسته و ویژگی های تغذیه ای این خشکبار همیشه خندان انجام شده است. نتایجی که این تحقیقات به ما ارائه می کند اثرات سلامتی خوردن پسته، و نیز اهمیت نقش مغز ها و رابطه خوردن آجیل و کیفیت رژیم غذایی را به ما یادآور می شود.

 

رابطه خوردن آجیل و کیفیت رژیم غذایی

نتایج مطالعات اخیر در کودکان و بزرگسالان، ارتباط معنی داری بین مصرف آجیل و بهبود مصرف مواد مغذی را نشان داده است. در مطالعه ای بر روی  292 بزرگسال شرکت کننده در نظر سنجی، که در نشریه سلامت امریکا منتشر شده است، مشاهده شد که مصرف کنندگان آجیل درختی، کسانی که بیش از یک انس در روز آجیل یا انواع مغزهای درختی را، مصرف کرده اند مقدار قابل توجهی از مواد مغذی یعنی فیبر ، ویتامین ها و مواد معدنی را دریافت کرده اند. علاوه بر این ، نتایج یک کارآزمایی بالینی بر روی 124 فرد چاق نشان داد که کیفیت تغذیه در بین مصرف کنندگان آجیل (کسانی که 42 گرم فندق در روز به مدت 12 هفته می خورند) در مقایسه با سایر گروه هایی که شکلات ، چیپس سیب زمینی یا بدون غذای اضافی مصرف می کردند ، به میزان قابل توجهی بهبود یافته است.

اجزای فعال موجود پسته

محتوای چربی

پسته ، در مقایسه با سایر مغزها ، دارای چربی نسبتاً کمی است ، حاوی 45. 4 گرم چربی کل در 100 گرم مغز پسته. ایالات متحده، ایران و ترکیه بزرگترین تولیدکنندگان پسته هستند. جالب است بدانید ویژگی های منطقه ای و آب و هوایی می تواند بر روی عناصر تشکیل دهنده پسته تاثیر گذار باشد. از این رو ممکن است پسته های ایران پرب تر باشند یا پسته های ترکیه دارای خواص دیگری باشند.  به عنوان مثال ، ارقام آجیل پسته که در دمای گرم (بیش از 25 درجه سانتی گراد) رشد می کنند ، تمایل به تولید مقدار کمتری از چربی اشباع شده مانند اسید پالمیتیک دارند.

پروتئین

پسته منبع خوبی از پروتئین گیاهی است که حدود 20٪ از وزن کل آن را شامل می شود. در مقایسه با الگوی اسید آمینه ضروری FAO و WHO برای بزرگسالان ، پسته حاوی مقادیر کافی از تمام اسیدهای آمینه ضروری است. پسته دارای نسبت اسید آمینه ضروری (آمینو اسید ضروری: کل آمینو اسید) 39 .1 است که بیشتر از همه آجیل های رایج (بادام ، گردو  و فندق) است. پسته همچنین درصد بالایی از آمینو اسیدهای زنجیره ای شاخه دار را بیشتر از سایر آجیل های درختی فراهم می کند.

نتایج تحقیقات اثرات سلامتی خوردن پسته
نتایج تحقیقات اثرات سلامتی خوردن پسته

کربوهیدرات ها و فیبر

میزان کربوهیدرات موجود در پسته ، مانند دیگر آجیل ها ، کم تا متوسط ​​است ، این خشکبار خوش طعم همچینن دارای منابعی سرشار از فیبر است. طبق جدول جداول ترکیب مواد غذایی وزارت کشاورزی ایالات متحده ، از بین همه آجیل ها ، فقط بادام دارای مقادیر مشابه فیبر با 13 درصد وزن است. محتوای فیبر مهم است زیرا مطالعات اپیدمیولوژیک و بالینی ثابت کرده اند که مصرف فیبر با افزایش وزن ، دیابت ، CVD و برخی از انواع سرطان رابطه معکوس دارد. علاوه بر این ، پسته دارای شاخص گلیسمی پایینی است که به حفظ سیری طولانی مدت و کاهش غلظت گلوکز خون بعد از غذا کمک می کند.

ویتامین ها و مواد معدنی

پسته سرشار از مس، منیزیم، منگنز، ویتامین A، ویتامین C و ویتامین B است ، به استثنای ویتامین B12 (سیانوکوبالامین)، در مقایسه با سایر آجیل ها  به طور خاص، پسته حاوی مقادیر نسبتاً بالایی از تیامین (ویتامین B1) است که در متابولیسم واسطه کربوهیدراتها نقش دارد ، با 0/88 میلی گرم در 100 گرم پسته. در میان آجیل ها ، پسته همچنین دارای محتوای بالای ویتامین K است که تقریباً 13 .2 میکروگرم در 100 گرم است.این خشکبار همچنین  سرشار از مواد معدنی K ، Mg ، Ca ، Cu و Mn است. پسته به دلیل مشخصات معدنی خود می تواند نقش مفیدی در تنظیم فشار خون (BP) یا بیماریهای مرتبط با استخوان داشته باشد. پسته همچنین دارای مقادیر قابل توجهی روی و Se است ، هر دو موادمعدنی با اثرات آنتی اکسیدانی شناخته شده که در پیشگیری از CVD و برخی از انواع سرطان نقش دارند.

 

اثرات پردازش و ذخیره سازی بر ترکیبات زیست فعال پسته

کباب کردن و بخارپز کردن

کباب کردن و بخارپز کردن یک روش رایج برای پردازش پسته برای افزایش ایمنی کلی و خوش طعم شدن و افزایش طعم ، رنگ ، بافت و ظاهر آجیل است . با این حال ، این فرایند ممکن است ترکیبات فعال زیستی موجود در پسته را تغییر دهد. از این نظر ، نشان داده شد که ظرفیت آنتی اکسیدانی در آجیل پسته ، قبل و بعد از قرار گرفتن در دمای 160 درجه سانتی گراد به مدت 40 دقیقه ، 60 درصد کاهش یافته است. و برخی از ویتامین ها نظیر ویتامین C  در این سطح از دما کاهش پیدا می کند. از این رو پیشنهاد می شود که پسته به صورت خام مصرف شود. مصرف خام پسته کمک می کند که انواع ویتامین ها و ریز مغذی ها در این خشکبار سالم باقی بماند. البته تمامی این موارد چیزی از ارزشمند بودن پسته و اثرات سلامتی خوردن پسته نمی کاهد.

رابطه خوردن آجیل و کیفیت رژیم غذایی
رابطه خوردن آجیل و کیفیت رژیم غذایی

اثرات آلرژیک

پسته و سایر انواع آجیل حاوی چندین آلرژن پروتئینی هستند که ممکن است واکنشهای حساسیت را تحریک کند. برخی از تحقیقات نشان می دهد که فعالیت پیوند دهنده مغزهای پسته را می توان با فرایند بخارپز بدون هیچ تغییر قابل توجهی در کیفیت حسی پسته ، به دلیل تغییر رنگ ناشی از حرارت برخی پروتئین ها و/یا واکنش این پروتئین ها کاهش داد. در نتیجه پختن و حرارت دادن به کاهش یافتن اثرات آلرژیک پسته کمک می کند.

ذخیره سازی

اکسیداسیون یکی از جدی ترین مشکلات ذخیره آجیل است. اکسیداسیون باعث تشکیل هیدروپراکسیدها می شود که بی رنگ ، بی مزه و بی بو هستند. اکسیداسیون اسیدهای چرب را می توان با استفاده از آنتی اکسیدان ها ، با استفاده از تکنیک های فرآوری که تلفات توکوفرول ها و سایر آنتی اکسیدان های طبیعی را به حداقل می رساند ، کنترل کرد. کاهش قرار گرفتن آجیل در معرض اکسیژن ، گرما و نور و استفاده از گاز بی اثر یا بسته بندی خلاء برای بیرون راندن اکسیژن اتمسفر قبل از ذخیره سازی طولانی مدت، روش های مناسبی برای کاهش فرایند اکسیداسیون در روند ذخیره سازی این آجیل است.

 

 

روند آزمایشات بالینی مصرف پسته 

سیری و کاهش اشتها

علیرغم این واقعیت که آجیل ها ، از جمله پسته ، حاوی مقدار قابل توجهی چربی هستند و غذاهای پر انرژی هستند ، چندین مطالعه اپیدمیولوژیک شواهد قوی ارائه کرده است که مصرف آجیل نه با افزایش وزن و نه با افزایش خطر چاقی ارتباط دارد. در واقع تحقیقات نشان می دهد مصرف انواع آجیل از جمله پسته، بادام و… در سیری و نیز کنترل وزن بدن تاثیر دارد. از این رو می توان این موضوع را یکی از اثرات سلامتی خوردن پسته دانست.

کنترل وزن بهتر

نتایج آزمایشات روی تعدادی از افراد دارای اضافه وزن که دارای رژیم غنی شده بادام/کم انرژی (حاوی 56 گرم بادام برای مصرف روزانه) بوده اند اطلاعات دقیقی را به ما ارائه می کند. پس از 6 ماه پیگیری ، افراد رژیم غذایی غنی از بادام نسبت به افرادی که رژیم فاقد آجیل آزاد داشتند وزن خود را  بهتر کاهش دادند. همچنین تاثیر مصرف پسته نیز مورد بررسی قرار گرفت. در یک برنامه کاهش وزن 12 هفته ای هفتاد فرد دارای اضافه وزن یا چاق به طور تصادفی به گروه رژیم پسته (خوردن 53 گرم پسته در روز) یا رژیم غذایی غنی از شیرینی تقسیم شدند. در گروه (خوردن 56 گرم در روز پرسته شور). پسته یا پاستیل به عنوان میان وعده عصرانه مصرف می شد. در طول مداخله ، کاهش قابل توجهی در BMI در گروه مکمل پسته مشاهده شد.

خرید آنلاین آجیل از وب سایت پستر
خرید آنلاین آجیل از وب سایت پستر

کلام آخر با شما

وب سایت پستر در راستای ارائه اطلاعات و نکات تغذیه‌ای، بهداشت و سلامت مخاطبان خود را در اولویت وظایف خود قرار داده است. از این رو پرقدرت‌تر از همیشه در مسیر آگاهی بخشی و اطلاع‌رسانی به مخاطبان عزیز گام برمی‌دارد. امیدواریم یکایک مشتریان بتوانند با تکیه‌بر این نکات و آموزش‌ها، و آشنایی با اثرات سلامتی خوردن پسته ، روش تغذیه اصولی را دنبال کنند. تکیه‌بر دانش تغذیه و آگاهی از خاصیت موجود و پنهان در هر ماده غذایی، بیش از هر عاملی در کاهش امراض و بیماری‌ها مؤثر خواهد بود. از اینکه تا انتهای این مطلب با وب سایت پستر همراه بوده اید بسیار خرسندیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Join Waitlist We will inform you when the product arrives in stock. Please leave your valid email address below.
Open chat
واتس اپ
سلام
نیاز به کمک داشتید؟